Mihaela Oancea

psihoterapeut, trainer

Buna. Sunt Mihaela.

Cei care ma cunosc stiu ca psihologia nu este doar o profesie pentru mine, ci si o pasiune. Intotdeauna am fost fascinata sa descopar si sa inteleg cum se intampla sa ajungem afectiv si mental in niste teritorii nebanuite si cum putem sa ne miscam de la suferinta la o stare de bine, cum se vindeca experientele dificile, de abuz sau de nelijare si cum putem avea din nou incredere in ceilalti si in viata, cum reparam sau echilibram o relatie care este valoroasa pentru noi atunci cand trece printr-o criza sau printr-o perioada dificila, cum sa ne gasim un loc bun in aceasta lume, sa gasim speranta atunci cand avem senzatia ca viata devine un haos. Am gasit raspunsuri diferite in cursurile si formarile pe care le-am facut sau le-am inteles din experientele profesionale variate. Multe dintre ele le-am invatat de la persoanele cu care am lucrat, de la clienti.

Am avut personal nevoie de raspunsuri la unele dintre situatiile de mai sus si am simtit ca familia, prietenii sau partenerul de viata nu ma pot ajuta. De aceea am ales sa am propria calatorie a terapiei individuale. Un terapeut are mai multe informatii, mai multe cunostinte depre cum sa ofere suport, ne poate ajuta sa intelegem cum am ajuns in aceste locuri neasteptate si stie cum sa ne ghideze sa ne orientam.

Cum lucrez

In munca mea sunt intotdeauna constienta de faptul ca fiecare persoana are capacitatea de a lua propriile decizii in interesul sau. Lucrez prin promovarea independentei si prin imputernicirea clientilor sa faca alegeri libere. Terapia se baseaza pe colaborare, pe relatia dintre terapeut si client. De aceea, pentru mine, dialogul, oferirea unui mediu suportiv, sigur si fara judecata sunt o prioritate.

Planurile terapeutice sunt concepute individual, pentru si impreuna cu fiecare client, atfel incat sa intalneasca nevoile specifice ale fiecarei persoane. Sunt orientata sa ajut clientul sa inteleaga ce traieste si care sunt circumstantele situatiilor prin care trece, sa gaseasca resursele pe care deja le are inainte de a invata altele noi. Clarificam impreuna care sunt dificultatile si ce este prioritar, cautam cai de a iesi din suferinta, gasim scopuri realiste, intelesuri, dar mai ales speranta. Increderea este o parte importanta a reusitei psihoterapiei.

Ca sa pot mentine un nivel optim de competenta si de grija fata de client, particip regulat la sedinte de supervizare si continui sa ma dezvolt profesional.

2012 - prezent
Psihoterapeut, trainer, profesor Biodanza in supervizare

Lucrez in practica privata la Cabinetul de Psihologie Oancea Mihaela-Cristina

Sunt colaborator in diverse proiecte educationale cu ONG-uri.

Profesor Biodanza la Comunitatea Biodanza.ro

 
 

 

 

2014 - 2021; 2021 - prezent
Psihoterapeut

Din 2014 pana in 2021 am colaborat cu Clinica “Oana Nicolau”, iar din 2021 sunt colaborator al Retelei Private de Sanatate Regina Maria

 
 

 

 

2019 - prezent
Voluntar

Sunt voluntar pentru Cruse Bereavement Support, UK si ofer suport persoanelor care trec prin situatii de  pieredere si doliu.

De asemenea sunt voluntar pentru Yellow Door UK si ofer sesiuni de consiliere pentru persoane care au istoric de abuz sexual si/sau domestic si co-facilitez grupuri pentru programele de Reglarea emotiilor, Schimbarea modelelor de comportament in relatii si Trauma si Abuzul in copilarie.

2016 - 2021
Consilier, trainer, mental health support

Pentru cativa ani m-am relocat in UK unde am lucrat cu persoane cu diagnostic de boala psihica. Rolul meu a fost sa elaborez si sa implementez impreuna cu aceste persoane planuri individuale de recuperare a abilitatilor de gestionare a vietii de zi cu zi cat si a bolii psihice, astfel incat sa fie capabile sa se reintegreze social si sa aiba suficiente cunostinte si instrumente pentru a-si intelege si a-si gestiona boala psihica.

Tot in UK am lucrat cu organizatii non-profit si am facilitat workshopuri despre anxietate, depresie, imbunatatirea stimei de sine, managementul stresului, dezvoltarea de relatii sanatoase, mindfulness si reglare emotionala cu persoane din comunitate care erau diagnosticate in principal cu anxietate si depresie, dar si cu alte tulburari psihice.

2012 - 2016
Psiholog, trainer, mentor, voluntar

Inca de cand eram in facultatea de psihologie am fost implicata in diverse activitati cu adolescenti si tineri si am facilitat cursuri de comunicare, gestionarea conflictelor, gestionarea emotiilor, am dezvoltat activitati pentru programe educationale civice si de dezvoltare comunitara pentru copii si tineri pentru a-i invata despre etica, anticoruptie, implicare civica si structura administrativa, am creat si am implementat proiecte educationale non-formale, majoritatea finantate de Uniunea Europeana, folosind metode de educatie non formala precum jocuri, teatru forum, storytelling, world café, biblioteca vie.

Acreditari:

sigla-colegiu

Psihoterapeut acreditat
Colegiul Psihologilor din Romania

Membru inregistrat
British Association for Counselling and Psychotherapy

Cursuri si calificari profesionale:

  • Eye Movement Desensitisation Reprocessing (EMDR) –  EMDR Romania
  • Somatic Experiencing (SE) – in formare – Somatic Experiencing Romania
  • Modul introductiv Cognitive Behavioral (CBT) Terapy – Oxford Cognitive Centre
  • Dialectical Behavioral Therapy (DBT) –  British Isles DBT Training
  • Interviu motivational (IM) –  Southampton Healthy Living
  • Diverse cursuri de dezvoltare profesionala:  despre lucrul cu trauma, tulburari de personalitate, nevoi complexe, folosirea art-terapiei in consiliere, adictii si abuz, amintirile timpurii – modalitatea de a ajunge la scopurile noastre neconstiente, lucrul cu visele din perspectiva adleriana, metode de educatie nonformala si animatie socio-educativa, lucrul cu grupurile
  • Profesor de Biodanza (in supervizare) – IBF Rolando Toro School of Biodanza, Bristol
  • Trainer acreditat  – Fundatia pentru Educatie Bucuresti
  • Psihoterapeut – Formare in terapie adleriana – Asociatia de Psihoterapie Adleriana din Romania
  • Master in Consiliere si Pshodiagnoza – Universitatea Ecologica